Exclusieve wijnen

amarone-valpolicellaAMARONE DELLA VALPOLICELLA 2010 VINIFICATE: De handmatig geselecteerde druiven worden voor 4 maanden in de open lucht gedroogd, om zodoende de structuur  en de concentratie van de aroma’s  te verhogen. Daarna volgt er in februari een zachte persing van de druiven en een lange gisting van 35 dagen. Hiervan zijn er 15 dagen met koude vergisting  met daarna een gecontroleerde gisting tussen 12-23ºC. De lagering vindt plaats 24 maanden in eikenhouten fusten, daarna 24 maanden in nieuwe eikenhouten barriques van 225 ltr. en tenslotte nog 6 maanden op fles. PROEFNOTITIE: Een volle donker robijnrode kleur met paarse tinten aan de rand. Een complex bouquet van florale tonen, ietwat rood fruit zoals kers en aardbei en zoetige kruiden, zoals zoethout. Een volle ,vettige en robuuste smaak met een mooi opgebouwde structuur. Daarnaast zachte tannines met een fijne lange afdronk. Zeer mooie wijn.

de-moya-sofiaBODEGA DE MOYA  SOFIA 2012                        VINIFICATIE:De oogst wordt in de wijngaard al geselecteerd in manden van 15 kgs.de druiven worden 24 uur op een temperatuur gehouden van 4 gr.C. De gisting vindt plaats in houten foeders van 1000 ltr. De hoed wordt handmatig heel voorzichtig ondergedompeld. De totale gistingsperiode loopt tussen de 21 en 30 dagen. Alleen vin de goute wordt gebruikt. De opvoeding vindt plaats in nieuwe frans eikenhouten barrigues voor 18 maanden.
.PROEFNOTITIES:een diepdonkere kleur.Heel bijzondere aantrekkelijke aroma’s van kruiden en hout tonen en een overweldigende gecompliceerd bouquet.De wijn heeft een boerse, aardse smaak met aanwezige tannines en zuren. Een volle stoere en krachtige wijn met veel bewaarpotentie.3 dagen na ontkurking is de wijn nog even stevig en krachtig.

Wijn van de Maand

 

VILLA GIADA MANE 2021 Chardonnay/Cortese

 

Een verfrissende Chardonnay / Cortese uit Piëmonte – Italië. Citrusfruit, gedroogde abrikozen, honing en bloemen. Complexe smaak, delicaat, ronde textuur en een geheel eigen karakter. Nu op dronk. Kan nog ruim 5 jaar mee.

VAN  € 14,75 VOOR € 13,75

 

 

 

Contact

Wijnhuis Willem Dietvorst

Spoorlaan 139

4872 XM Etten-Leur

M: 06 136 811 56

E: info@wijnhuisdietvorst.nl